Kayıtlar

Mart, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Giriş

Resim
Dünyada, neredeyse tüm okullarda öğrencilere okutulan biyoloji kitapları, aslında gerçek olmayan bir hayat öyküsü anlatmaktadır. Evrim teorisi başlığı altında öğretilenler, tamamen sahte mekanizmalar, sahte deliller, sahte resim ve çizimler, sahte fosiller ve sahte bir canlı tarihinden ibarettir.

Darwin Yanıldı: Türler Değişmemiştir

Resim
Belki de (Darwin’in) uğraşmak zorunda kaldığı en büyük problem, uyum sağlamış özelliklerin, bir soydan diğerine geçişini sağlayan yollardı. Çünkü Darwin’in öldüğü dönemlerde, genetik prensipleri henüz keşfedilmemişti. Çözemediği ikinci problem ise fosil kayıtlarının karakteriyle ilgiliydi. 1

Ara Fosil İddiası Bir Aldatmacadır

Resim
"Bazı insanlar fosillerin, Darwin’in hayatın tarihi hakkındaki görüşlerine kanıt olduğunu zanneder. Oysa ki bu kesinlikle yanlış bir düşüncedir." 4   (Chicago Doğa Tarihi Müzesi, Jeoloji Bölümü Başkanı evrimci Dr. David Raup) Herhangi bir doğa tarihi müzesini gezen ziyaretçilerin karşılaştıkları en önemli şeylerden biri, yoğun bir evrim propagandasıdır. Karşılarında, hayali rekonstrüksiyonlar ve hayali atalara ait sahte el yapımı kemiklerden fazla bir şey yoktur.

Fosil Kayıtları Yaratılışı İspatlıyor: Fosil Kayıtlarındaki Durağanlık (Stasis)

Resim
Yeryüzünün binlerce asırlık katmanlarında araştırma yapan paleontologlar, çok önemli fosillerle karşılaştılar. Milyonlarca yıllık fosil katmanları üzerindeki bu canlılar, günümüz örümcekleri, sinekleri, kurbağaları, kaplumbağaları ve balıklarıydı.

Coelacanth Fosiller Üzerindeki Spekülasyonları Susturmuştur

Resim
Coelacanth, yaklaşık 150 cm. boyunda, iri yapılı, zırhı andıran ve bütün gövdesini kaplayan kalın pullara sahip bir balıktır. Kemiklibalıklar (Osteichthyes) sınıflamasına aittir ve fosillerine ilk olarak Devoniyen (408-360 milyon yıl arası) dönemine ait katmanlarda rastlanmaktadır.

Sıçramalı Evrimin Çıkış Noktası

Resim
Darwin’in takipçileri, Darwin’in öne sürdüğü yavaş ve aşamalı evrim örneklerini, fosil kayıtlarında görebilmek için çok çaba gösterdiler. Darwin, bunların bulunamayışını "fosil kayıtlarındaki yetersizliğe" bağlamıştı. Aslında onun döneminde bile geniş örneklerini sunmuş olan ve Kambriyen patlaması gibi tarihin en erken döneminde tüm kompleks canlıların varlığını gösteren fosil kayıtları, bir mucize bulmak ümidiyle evrimciler tarafından araştırılmaya devam edildi.

Sonuç

Acaba Darwin Türlerin Kökeni’nde, yaşayan fosillerden, neden büyük sıkıntı sebebi olarak bahsetmiştir? Neden evrimci bilim adamları, bu fosiller karşısında aşamalı evrim iddialarından vazgeçip yeni bir evrim teorisi üretme ihtiyacı duymuşlardır?

Kara Hayvanlarına Ait Fosil Örnekleri

Resim
Kaplumbağa Dönem:  Senozoik zaman, Oligosen dönemi Yaş:  37 - 23 milyon yıl Bölge:  Nebraska, ABD Yapılan araştırmalarda kaplumbağaların ortalama 300 milyon yıllık fosilleri bulunmuştur. Resimdeki kaplumbağa fosili ise yaklaşık 30 milyon yaşındadır.

Deniz Canlılarına Ait Fosil Örnekleri 1/2

Resim
  Uçan Balık Dönem:  Mezozoik zaman, Kretase dönemi Yaş:  100 - 95 milyon yıl Bölge:  Lübnan Uçan balıklar, kuyruk yüzgecinin çok hızlı harketiyle sudan dışarıya fırlayan ve belirli bir mesafe süzüldükten sonra yeniden yavaş yavaş suya düşen balıklardır.

Deniz Canlılarına Ait Fosil Örnekleri 2/2

Resim
Kerevit Dönem:  Mezozoik zaman, Jura dönemi Yaş:  155 - 144 milyon yıl Bölge:  Solnhofen Oluşumu, Almanya Tatlı su ıstakozu olarak da adlandırılan kerevitler, yüz milyon yılı aşkın zamandır değişmeyen canlılardan biridir. Astacoidea üst familyasına dahil olan bu canlılar, genellikle çok soğuk olmayan tatlı sularda yaşarlar. Bazı türleri ise yerin yaklaşık 3 metre altında dahi yaşayabilmektedir. Resimde görülen kerevit fosili 155 - 144 milyon yaşındadır ve günümüzdeki kerevitlerden hiçbir farkı bulunmamaktadır. Bu durum, evrimcilerin canlıların kökeni konusundaki iddialarını bir defa daha geçersiz kılarken, Yaratılış’ın açık bir gerçek olduğunu göstermektedir. At Nalı Yengeci Dönem:  Mezozoik zaman, Jura dönemi Yaş:  150 milyon yıl Bölge:  Solnhofen Oluşumu, Almanya Resimdeki 150 milyon yıllık at nalı yengeci fosili, söz konusu canlıların yüz milyon yılı aşkın zamandır değişmediklerinin delilidir. Bu delilin gösterdiği gerçek çok açık ve anlaşılırdır: Tarih ...

Kuşlara Ait Fosil Örnekleri

Resim
  Confuciosornis Dönem:  Mezozoik zaman, Kretase dönemi Yaş:  120 milyon yıl Bölge:  Çin Evrim teorisi, kuşların küçük yapılı ve etobur theropod dinozorlardan, yani bir sürüngen türünden türediği iddiasındadır. Oysa hem kuşlarla sürüngenler arasında yapılan anatomik karşılaştırmalar hem de fosil kayıtları bu iddiayı yalanlamaktadır.

Bitkilere Ait Fosil Örnekleri 1/3

Resim
  Çitlembik Yaprağı Dönem:  Senozoik zaman, Eosen dönemi Yaş:  45 milyon yıl Bölge:  Green River Oluşumu, Wyoming, ABD Kışları yapraklarını döken bitki türlerine dahil olan karaağaç, Celtis cinsi içinde sınıflandırılmıştır. Bu cinse dahil olan yaklaşık 60-70 tür bitki bulunmaktadır.

Bitkilere Ait Fosil Örnekleri 2/3

Resim
Palmiye Yaprağı Dönem:  Paleozoik zaman, Karbonifer dönemi Yaş:  300 milyon yıl Bölge:  Washington, ABD Bitkilerin kökeni konusunda evrim teorisinin çaresizliği çoğu zaman evrimciler tarafından da itiraf edilmektedir. Örneğin Cambridge Üniversitesi, Botanik bölümü profesörlerinden Edred Corner, fosillerin bitkilerin sözde evrimini değil, Yaratılış gerçeğini desteklediğini şöyle ifade etmektedir:

Bitkilere Ait Fosil Örnekleri 3/3

Resim
  Söğüt ve Huş Ağacı Yaprakları Dönem:  Senozoik zaman, Eosen dönemi Yaş:  50 milyon yıl Bölge:  Kanada Genellikle kuzey bölgelerde yetişen her iki ağaç türü de, bugün Kuzey Amerika ve Kanada’da da varlığını sürdürmektedir. Bu bitkilerin, günümüzden milyonlarca yıl önceki bir dönemde aynı topraklar üzerinde varlıklarını sürdürmüş olmaları ve hiçbir şekilde evrim geçirmemiş olmaları, Yaratılış gerçeğini açıkça kanıtlayan önemli bir delildir.

Böceklere Ait Fosil Örnekleri 1/2

Resim
Çıyan Dönem:  Senozoik zaman, Eosen dönemi Yaş:  50 milyon yıl Bölge:  Polonya Fosillerin muhafaza edildiği ortamlardan biri de amberlerdir. Ağaçlardan çıkan reçinenin canlının üzerine akıp donması ve canlının o haliyle muhafaza edilmesiyle oluşan amber içindeki fosiller, bulunan diğer pek çok fosil gibi çok önemli bir gerçeği göstermektedir: Canlılar milyonlarca yıldır hiçbir değişime uğramamış, yani asla evrim geçirmemişlerdir.

Böceklere Ait Fosil Örnekleri 2/2

Resim
  Sivrisinek Dönem:  Senozoik zaman, Oligosen dönemi Yaş:  25 milyon yıl Bölge:  Dominik Cumhuriyeti Sivrisinek pek çok mucizevi özelliğe sahip olan bir canlıdır. Canlının gerek larva ve pupa aşaması gerek yetişkin aşamasında sahip olduğu özellikler, diğer tüm varlıklar gibi sivrisineklerin de üstün bir Aklın yani Yüce Allah’ın eseri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.